Volg het op Facebook!

Ik wil een atelierwoning bouwen met een gastenverblijf. Wonen en werken zal ik op het dak doen. Het linker blokje zal mijn deel van de woning zijn met daarin een douche en wc en de bijkeuken waar ik ook een klein wekplaatsje wil hebben met een. In het blauwe blokje, de kas, is het verblijf met aangrenzende keuken. Helemaal aan de andere kant is het gasten verblijf en later de aanleunwoning. Verder zijn er twee tuinen, de ene is een deck met grote potten de andere een echte tuin met vaste planten en boompjes. Hierover lees je later meer in de rubriek ’tuin’.

De plattegrond is vrij simpel, zie het als drie treinstellen of wagons op een rangeerterrein, alle drie doen ze net iets anders. Een heel belangrijk aspect is de routing, ik vind het belangrijk dat je op meerdere manieren van de ene naar de andere plek kan, in dit geval kan je door de kas of rondom door een van de twee tuinen, de meeste ruimtes zijn dus op meerdere manieren ontsloten.

Deze plattegrond is getekend op een dak dat ik op het oog heb en is alleen indicatief van de mogelijkheden van die specifieke plek, de plattegrond is gericht op de windrichtingen en zal op een ander dak er volledig anders uit zien, behalve misschien het idee van de treinstellen.